Baconlindad färsbulle med chilikräm

Serverar: 2-3 portioner

Gjorde till lunch idag. Supergott! Såsen var stark och god till. Blir 16-18 st små bullar, så det räcker galant till 2. Men på ett buffébord kanske man måste göra fler, beroende på vad man mer serverar och hur många man är.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • ½ finhackad gul lök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 6 skivor bacon
  • Blandad sallad
  • Chilikräm
  • 2 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
  • 1 msk chilisås, "hot"
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Färs: Blanda färs, ägg, lök och kryddor. Forma ca 16 minijärpar. Skär varje baconskiva i 3 delar. Linda en remsa runt varje färsbulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Stek dem i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
    3. Chilikräm: Blanda ingredienserna och låt gärna stå och dra en stund före servering. Stick en gaffel eller cocktailpinne i varje färsbulle och servera på salladsbädd med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben