Baconlindad färsbulle med chilikräm
Gjorde till lunch idag. Supergott! Såsen var stark och god till. Blir 16-18 st små bullar, så det räcker galant till 2. Men på ett buffébord kanske man måste göra fler, beroende på vad man mer serverar och hur många man är.
Ingredienser
400 g köttfärs
1 ägg
½ finhackad gul lök
½ tsk salt
1 krm peppar
6 skivor bacon
Blandad sallad
Chilikräm
2 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
1 msk chilisås, "hot"
1 tsk rivet citronskal
1 liten pressad vitlöksklyfta
Salt
Instruktioner
- Ugn 225 grader
- Färs:
Blanda färs, ägg, lök och kryddor. Forma ca 16 minijärpar. Skär varje baconskiva i 3 delar. Linda en remsa runt varje färsbulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Stek dem i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
- Chilikräm:
Blanda ingredienserna och låt gärna stå och dra en stund före servering. Stick en gaffel eller cocktailpinne i varje färsbulle och servera på salladsbädd med såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)