Baconlindad färsjärpe

Serverar: 5-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En något jobbig tillagning men ack så gott att grilla på sommaren. Receptet räcker till ca 8-10 personer då man grillar

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 500 g oxfärs
  • 2 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 300 g konserverade champinjoner
  • 6 paket bacon, à 140 g
  • 1 knippe persilja
  • 1 vitlök
  • Instruktioner

    1. Hacka svampen i små bitar och plana samman med färsen.
    2. Dela vitlöken i klyftor och skala dessa. Skär bort ändarna på klyftorna om dom är hårda. Skär alla klyftor i små bitar och blanda i dom i färsen.
    3. Blanda färsen, äggen, persiljan, champinjonerna, ströbrödet och mjölken ca 20 minuter i en hushållsassistent eller liknande.
    4. När smeten fått en fast konsistens gör man små järpar av smeten. Järparna ska vara så små att man kan linda 1 bacon runt och täcka dom helt.
    5. Grillas ca 4-5 minuter på utegrillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben