Baconlindad fläskfilé med madeirasky och potatiskaka

mkt god smak på denna rätt! bjudmat!

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 paket bacon à 140 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Sky
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl madeira
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond, konc
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • Potatiskakor
  • 600 g potatis, mjölig sort
  • 1 schalottenlök
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • olja
  • äggringar eller utstickare
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna, salta och peppra. Linda bacon runt om och bryn köttet i en stekpanna med smör. Lägg över filéerna i en ugnssäker form, stick in en köttermometer och stek färdigt mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila, övertäckt med aluminiumfolie, ca 10 minuter innan det skärs upp.
    2. Sky: Finhacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med smör. Tillsätt tomatpurén och rör om. Späd med madeira, vatten och kycklingfond under omrörning. Låt skyn koka ihop tills cirka 3 1/2 dl återstår. Sila skyn och vispa ner dijonsenap och 2 tsk smör. Smaka av med salt och peppar.
    3. Potatiskaka: Skala och grovriv potatisen. Krama ur och låt rinna av i en sil. Blanda potatisen med grovriven lök, lite salt och svartpeppar.
    4. Smält smöret i en stekpanna och "låt det tystna". Olja äggringarna och lägg ner i stekpannan. Packa potatisen i äggringarna. Stek potatiskakorna på medelvärme, ca 6 minuter, tills de får fin färg på undersidan. Ta bort äggringarna, vänd kakorna och stek ytterligare ca 6 minuter. Skär köttet i ca 4 cm tjocka bitar och lägg upp på tallrikar. Servera med het sky, potatiskaka

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben