Baconlindad fläskfilé med mögelost i ugn

Serverar: 4-6 portioner

En ljuvligt god fläskfilé!

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer, ca 800 g
  • 10 skivor bacon, ca
  • Salt
  • peppar
  • 1 msk enbär
  • ½ dl vatten
  • 4 dl grädde
  • ½ msk vinbärsgelé
  • 75 g grönmögelost, gärna Dana blue
  • Ca 2 tsk soja
  • Garnering
  • Vinbär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200° Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom.
    2. Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
    3. Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter.
    4. Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
    5. Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med vinbär.
    6. Bjud hasselbackspotatis, en god sallad och gelé till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben