Baconlindad fläskfilé med örtsås

Serverar: 4 portioner

Lätt och god rätt

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 1½ paket bacon
  • 1 msk margarin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk kalvfond
  • 1 msk örtkryddor provencale (finns i frysdisken)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den sedan i ca 1½-2 cm tjocka skivor. Linda bacon runt fläskfiléskivorna. Salta och peppra.
    2. Bryn fläskfiléskivorna i margarinet i en stekpanna tills de får färg och lägg sedan över dem i en ugnsform.
    3. Blanda matlagningsgrädde, kalvfond, örtkryddor provencale samt salt och peppar i en skål, och slå sedan såsen över de baconlindade fläskfiléskivorna.
    4. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20-30 minuter. Servera med pressad potatis och en stor sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben