Baconlindade filéstubbar

Serverar: 4 portioner

Fläskfiléstubbar som passar till ris, potatis, potatisgratäng, klyftpotatis

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 pkt bacon
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vatten
  • Smör
  • 1 nypa riven muskotnöt
  • 400 g djupfryst brysselkål
  • 1 liten gul lök
  • Smör
  • 250 g champinjoner eller annan svamp
  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 3-4 mejramkvistar
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär fläskfilén rakt över i cirka 3 1/2 cm breda stubbar.
    2. Linda dem runt om, men ej snittytan, med en baconskiva.
    3. Krydda snittytorna med salt och peppar.
    4. Bryn först snittytorna vackert bruna och stek sedan baconsidan.
    5. Fortsätt att eftersteka på svagare värme.
    6. Koka upp 1 dl vatten med 1 msk smör, salt, peppar och muskot.
    7. Lägg i brysselkålen och koka den försiktigt enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vätskan.
    8. Hacka löken fint och fräs den i lite smör.
    9. Lägg i halverade champinjoner eller annan svamp i bitar och lite mera smör.
    10. Låt svampen bli vackert brun.
    11. Lägg i den avrunna brysselkålen och krydda lite mera.
    12. Blanda créme fraiche med hackade mejramblad och smaksätt med salt och peppar.
    13. Klicka lite sås på "det gröna" och garnera med små mejramkvistar.
    14. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben