Baconlindat duvbröst

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 40 minuter

Baconlindat duvbröst med tomat klyftpotatis och ädelost

Ingredienser

  • 4 duvbröst
  • 4–8 skivor bacon
  • 2 stora tomater
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 100 g smulad gräddädelost
  • 6 tvättade potatisar
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Salta och peppra duvbrösten och linda runt bacon med skarven nedåt. Klyfta potatisen. Skär av toppen och botten på tomaterna och dela sedan varje tomat i två skivor. Sätt formen på plattan och bryn de lindade brösten i smör. Tag upp duvbrösten, lägg i potatisen, salta, ha över lite olivolja och sätt in formen i ugnen, 200 grader i cirka tio minuter. Rör om potatisen lite då och då. Ta ut formen ur ugnen, lägg i tomaterna och duvbrösten. Dra ner värmen till 150 grader. Smula osten och stek färdigt i cirka tio minuter. Grovhacka oreganon och strö den över potatisen och tomaterna när du tar ur formen ur ugnen. Servera direkt ur formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben