Baconpaj med purjolök

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

God baconpaj som går snabbt att göra!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 140 g bacon (2 pkt )
  • 5 dl crème fraiche
  • Citronpeppar
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Riven ost
  • 3-4 tomater
  • Instruktioner

    1. Blanda dinkelmjöl, smält smör och vatten i en bunke. Tryck ut degen i en pajform. Grädda ca 10 minuter i 225 grader.
    2. Under tiden skalet gräddas klipper du bacon i små bitar som du sedan steker. Finhacka purjolöken och tillsätt detta i stekpannan. Krydda med havssalt, svartpeppar och citronpeppar efter smak.
    3. Häll upp crème fraichen i en bunke och tillsätt därefter purjolök och bacon. Smaka av med ev mer kryddor. Man ska känna den salta smaken samt syrligheten från crème fraichen och citronpepparn ganska tydligt.
    4. Häll över röran på det förgräddade skalet och strö över riven ost. Lägg även på skivade tomater.
    5. Gräddas i 25 minuter i 200 grader. Pajen är som godast när den svalnat!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben