Baconpaj med turkisk yoghurt

Serverar: 4 portioner

Ett lyckat experiment där jag tog vad jag hittade hemma.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g grahamsmjöl
  • 75 g vetemjöl
  • 2 msk flytande smör och rapsolja (Arla)
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 2 paket bacon (ca 280 g)
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gul lök
  • 1 burk kidneybönor (liten burk)
  • 1 burk majskorn (liten burk)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1 dl krossade tomater el. passerade tomater
  • 4 st soltorkade tomater, strimlade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Äggstanning
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • Garnering
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till degen. Kavla ut tunt och klä en pajform. Grädda i ca 4 min på 200 grader.
    2. Stek bacon så att det mesta av fettet försvinner. Hacka grönsakerna och fräs med bacon. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra några minuter.
    3. Blanda ihop äggstanningen och riv osten under tiden.
    4. Blanda ner fyllningen i äggstanningen och häll ner i pajformen. Strö över ost och grädda sedan i ugnen i 25-30 minuter, tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben