Baconröra

Den här röran är egentligen till ett recept på varm smörgåstårta. Men den har blivit en klar favorit i vårt hem och nu används den till såväl potatis som till pasta. Den är smidig att laga till och är verkligen jättegod.

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 burk creme fraiche
  • Lite chilisås efter tycke och smak
  • 1 nypa cayennepeppar
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Klipp baconet i fyra delar och fräs i en stekpanna, (behövs inget margarin till detta). Grovhacka den skalade löken, och lägg i champinjonerna att fräsa med en stund när allt är färdigt (viktigt för annars kallnar röran snabbt och det är inte alls lika gott då).
    2. Ta fram en bunke och klicka ner hela burken creme fraiche i den. Häll därefter ner baconfräset med spad och allt direkt ur stekpannan. Rör runt allt till en geggig röra. Tillsätt någon matsked chilisås och krydda med cayennepeppar och övriga kryddor efter önskad hetta. Servera gärna till pasta. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lottilotti 13 februari 2011

    Jättegott, kommer att göras fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben