Baconspäckad potatis med salvia och vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En annorlunda metod att baka potatis på.

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar
  • Olivolja
  • Salt
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 4 skivor bacon
  • 8 färska salviablad
  • 4 sardellfiléer
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Ta en potatisskalare i mitten på potatisarna på längden. Vrid om och försök få ett så runt och helt hål som möjligt. Det ska göras stort. Spara "pluggen".
    2. Nagga potatisarna med en gaffel och rulla dem i olivolja och salt. Skala vitlöken och skiva så tunt som det går. Lägg upp de fyra baconskivorna, fördela vitlöken och sardellerna över och placera två salviablad på varje skiva. Tvätta citronen och riv citronskalet över. Rulla ihop så tajt du kan och knöla in potatishålet. Det gör inget om det sticker ut lite här och var.
    3. Dela själva " pluggarna " på hälften och kör in en i varje ände på potatisen så gott det går. Lägg potatisarna på en plåt och låt stå i ugn 1 timme, tills de blir gyllene och frasiga. Vänd dem ett par gånger under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben