Fläskfilé eller oxfilé serverad med bakade potatishalvor, bakade vitlökshalvor och Nobissås
(rättat ugnstemperaturen)
Ingredienser
Ca 750 g fläskfilé eller oxfilé
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Nobissås
1 ägg
1 msk ljus vinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl olja
1 dl lätt créme fraiche
1 liten vitlöksklyfta, pressad
½ krm svartpeppar
2-3 krm salt
1-2 gräslök hackad
Bakad vitlök och potatis
3 hela vitlökar, delade på tvären
1,2 kg potatis, i halvor
4 tsk olja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Tillbehör
2 avokador, i tunna klyftor
1 liter blandade salladsblad
300 g champinjoner, i skivor
1 msk citron, pressad
1-2 krm flingsalt
verkar underbart gott,är tyvärr bortrest hela helgen men det kommer fler så dådmåste jag prova......