Bär- och citronpaj

Serverar: 10 portioner

Underbar paj!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 200 g rumstempererat smör
  • 190 g florsocker
  • 8 äggulor
  • ½ ägg
  • 500 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • Citronfyllning
  • 150 g socker
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3 citroner, saft
  • 2 lime, saft och skal
  • Garnering
  • 500 g blandade bär
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till pajskalet. Svep in i plast och låt vila i kylen minst 2 timmar. Kavla degen tunt på mjölat bakbord och klä en form med löstagbar kant. Baka pajskalet i 170° varm ugn, 10-12 minuter.
    2. Rör socker, ägg och äggula till en jämn smet. Tillsätt grädde och citron- och limesaft. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda i 120° varm ugn tills smeten stelnat.
    3. Blanda rivet limeskal med lite socker. Garnera citronpajen med bären och strö över lite limesocker.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben