Bärmousse med citron

Serverar: 4 portioner

Njut ohämmat av luftig mousse, smal och lättlagad.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 1/2 dl Kelda vaniljsås
  • Rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 200 g frysta hallon och blåbär
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljsåsen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljsåsen. Rör i de frysta bären, socker och citronskal.
    2. Låt moussen stelna i kylen i 2-3 timmar. Skeda upp moussen och garnera ev med bär. Tips! Det är viktigt att inte tina bären först.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eelg 25 mars 2009

    Mycket god och frisk dessert!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben