Bärmuffins med cream cheese

Serverar: 10 portioner

Mumsiga muffins med god fyllning! Det funkar lika bra med jordgubbar som hallon och/eller blåbär.

Ingredienser

  • 150 g smör, mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl bär, t.ex. jordgubbar i bitar, hallon eller blåbär
  • Fyllning
  • ½ paket Philadelphia-ost
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen 200 grader.
    2. Placera 10 amerikanska muffinsformar (inte de allra största!) i en muffinsplåt.
    3. Vispa det mjuka smöret med strösocker och vaniljsocker tills det går ihop och blir poröst. Vispa ner ett ägg i taget, oroa dig inte över att det blir grynigt - smeten går ihop när mjölet kommer i. Rör ner mjölken. Sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och rör smeten slät.
    4. Rör ihop Philadelphia-osten med florsocker och vaniljsocker.
    5. Fyll formarna med 1 cm muffinssmet. Lägg på ca 3-4 bär och 1-1 ½ tsk ostsmet. Fyll på med resten av muffinssmeten så att varje muffins är täckt. Tryck ner ytterligare några bär.
    6. Grädda i mitten av ugnen, 15-20 minuter.
    7. Låt svalna under bakduk. (De sjunker ihop något efter gräddning!)

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    PethraD 31 juli 2009

    Hur många ägg skall receptet innehålla?

    PethraD 31 juli 2009

    Riktigt goda och fräscha muffins! Gjorde dem i stora amerikanska muffinsformar och fyllde dem med färska jordgubbar. Inga problem att trycka i sig dem! Rekommenderas verkligen!

    vanilj 1 augusti 2009

    Ha! Pinsamt att jag glömde skriva med äggen, det ska vara fixat nu! :) 2 ägg ska det vara. :) Kul att du gillade dem! Dom är verkligen mumsiga!

    Lillmyran 17 maj 2010

    Tack för ett jätte gott recept. Var över till grannen med en och han ville ha fler. Kommer att göras fler gånger , tack så mycket./ Lillmyran

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben