Bärpaj med vit chokladfyllning

Serverar: 12 portioner

Underbart god paj. Den som vill byter ut vit choklad mot mörk.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • Chokladkräm
  • 150 g vit choklad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 ark gelatin
  • Garnering
  • Blandade bär, tex. Hallon, blåbär, röda vinbär, svarta vinbär
  • Vit choklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp mint 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt skalet svalna.
    3. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet.
    4. Lägg gelatinbladen i blöt. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med matlagningsgrädden. Smält på svag värme. Se till att chokladen inte bränner fast i botten av kastrullen.
    5. Ta av kastrullen från plattan (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Häll chokladkrämen ovanpå bären i pajen. Ställ i kylen för att stelna.
    6. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad choklad och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben