Bärtårta

Kakor med havregryn är billiga och goda. Detta är en god desserttårta, som går fort att göra.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn (ca 100 g)
  • 1½ dl vetemjöl (90 g)
  • ½ dl strösocker (ca 45 g)
  • 150 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • ½ l blåbär
  • ½ liter hallon
  • 1 dl strösocker (85 g)
  • 2 dl gräddfil eller Crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, mjöl och socker.
    2. Finfördela matfettet i mjölblandningen med fingertopparna eller med en gaffel. Det ska bli en grynig massa.
    3. Tryck ut massan i en pajform ca 24 cm i diameter.
    4. Grädda degskalet i ugn vid 200 grader i 15-20 minuter.
    5. Blanda under tiden bär och socker (gärna i mixer) tills sockret löst sig. Låt blandningen stå kallt en stund.
    6. Fyll pajskalet med bärmassan. Servera gräddfilen eller Crème fraiche till.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 20 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben