Kakor med havregryn är billiga och goda. Detta är en god desserttårta, som går fort att göra.
Ingredienser
3 dl havregryn (ca 100 g)
1½ dl vetemjöl (90 g)
½ dl strösocker (ca 45 g)
150 g smör eller margarin
Fyllning
½ l blåbär
½ liter hallon
1 dl strösocker (85 g)
2 dl gräddfil eller Crème fraiche
Instruktioner
- Blanda havregryn, mjöl och socker.
- Finfördela matfettet i mjölblandningen med fingertopparna eller med en gaffel. Det ska bli en grynig massa.
- Tryck ut massan i en pajform ca 24 cm i diameter.
- Grädda degskalet i ugn vid 200 grader i 15-20 minuter.
- Blanda under tiden bär och socker (gärna i mixer) tills sockret löst sig. Låt blandningen stå kallt en stund.
- Fyll pajskalet med bärmassan. Servera gräddfilen eller Crème fraiche till.
Liknande recept
Kommentarer (0)