Nyttig bärtårta

Serverar: 12 portioner

En nyttig bärtårta med inget tillsatt socker.

Ingredienser

  • 75 g mandel
  • 75 g hasselnötter
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 250 g kesella vanilj
  • 250 g kesella naturell
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 2 äggulor
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel och hasselnötter med aprikoser till en grynig massa och lägg i en bunke. Rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kallna.
    2. Vispa kesella och tillsätt rivet citronskal och äggulorna. Bred ut krämen över nötbotten och ställ in i frysen minst 3 timmar. Dekorera tårtan med jordgubbar och blåbär.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben