Italiensk krämig bärtårta

Serverar: 10-12 portioner

Gott med tårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • Sockerlag
  • Bär
  • Kräm
  • 250 g mascarpone ost
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Smör och bröa en form, lägg åt sidan. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Gräddda i 25-30 min. Låt svalna. Har över massa sockerlag på så att den ska bli lite mjuk och saftigare (man kan göra sin egen eller som jag gjorde använde sockerlag från en persikaburk.)
    2. Kräm: Vispa ihop mascarpone, grädde och florsocker tills en slät och fast konsistens. Ha över krämen på kakan (den ska fortfarande vara kvar i formen) och sedan all bär. Låt stå i kylen tills den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben