Bärtårta

Den här tårtan blir inte så söt.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • ½-1 dl fruktsocker eller annat sötningsmedel
  • 1 dl mjölmix t ex mandel, nötter kokos eller protinpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 äggvitor
  • Fyllning
  • Hallon eller blåbär
  • 1 dl grädde
  • Ganering
  • 1 dl grädde
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna och sötningsmedlet vitt och pösigt. Blanda mjölmixet med bakpulvret och rör ner det i vispet.
    2. Rengör och torka vispen noggrant. Vispa äggvitorna till hård skumm och vänd försiktigt ner i smeten, rör försiktigt tills allt blandats.
    3. Lägg smeten i en liten smörad rund form. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt kakan kallna något och vänd den ur formen fyll med hallon och vispgrädde. Garnera med grädde och hallon eller annan önskvärd fyllning/ganering.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 20 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben