Bästa banankakan!

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Det här receptet hittade jag i Femina för mer än tjugofem år sen, och det är BÄST! :-D Gamla bananer gör under i smeten...

Ingredienser

  • 3½ dl strösocker
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 mosade bananer, väl mogna
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt. Blanda i äggen och bananerna, vispa en stund (minst 1 min). Blanda det torra i en annan skål. Blanda i mjölblandning och filmjölk i omgångar i äggsmeten. Häll i smord och bröad form. Gräddas 1 timme i 175 grader.
    2. Glasera den gärna! Eller ät varm med glass till! /Lionadh

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben