Bästa festpotatisen

Serverar: 4 portioner

Bjud på denna spännande och lättlagade potatissallad nästa gång du vill bjuda på en smakrik och annorlunda potatisrätt.

Ingredienser

  • 3 bakpotatisar à 200 g
  • ½ dl italiensk fettfri dressing
  • ½ dl lättmajonnäs
  • ½ dl naturell lättyoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten röd lök
  • 8 svarta, urkärnade oliver
  • 2 msk hackad persilja
  • 2½ dl små, späda spenatblad
  • 12 körsbärstomater
  • ½ dl fetaost, söndersmulad
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen och lägg den i en stor gryta. Häll på vatten så att de täcks. Koka upp vattnet och koka potatisen mjuk i 25-30 minuter.
    2. Skölj potatisen i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Skala och skär i 2 cm tjocka bitar. Lägg potatisbitarna i en skål och häll över den italienska dressingen. Låt det stå och dra i 10 minuter. Skölj försiktigt spenatbladen och låt dem rinna av ordentligt. Skölj tomaterna och smula sönder fetaosten.
    3. Blanda majonnäs, yoghurt, salt och peppar i en skål. Skala och hacka den röda löken fint. Låt oliverna rinna av i ett durkslag. Blanda ner lök, oliver, persilja och ringla över majonnäsblandningen. Blanda samman salladen med hjälp av ett par skedar.
    4. Skeda upp potatissalladen i en serveringsskål. Strö över spenatblad, körsbärstomater och fetaost. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben