Mycket god glasstårta. Bra att ha i frysen när det dyker upp oväntat främmande!
Ingredienser
4 äggvitor
2 dl strösocker
150 g nötter
1 msk mjöl
Glass
3 dl grädde
1 dl socker
4 äggulor
1 dubbeldajm
Lite sirap
Instruktioner
Vispa äggvitorna till fast skum. Hacka nötterna. Blanda allt försiktigt och häll smeten i smord form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Under tiden gör du glassen!
Vispa grädden. Rör socker och äggulor poröst. Hacka dajmen i små bitar. Går bra att köra i matberedaren. Blanda ihop allt och bred det över den kalla kakan. Ställ in tårtan i frysen minst två timmar före servering.
Supergod och enkel! Perfekt att göra ett par dagar innan. Jag gjorde dubbelsats, och fick ganska höga nötbottnar (använde hasselnötter). Gillar man nötter så gillar man den här tårtan, men den gick faktiskt hem hos alla. Succé! :) Tack för receptet!
Mums vad god. 5 points.
Supergod och enkel! Perfekt att göra ett par dagar innan. Jag gjorde dubbelsats, och fick ganska höga nötbottnar (använde hasselnötter). Gillar man nötter så gillar man den här tårtan, men den gick faktiskt hem hos alla. Succé! :) Tack för receptet!