Bästa glasstårtan nu i sommar

Serverar: 10-12 portioner

Mycket god glasstårta. Bra att ha i frysen när det dyker upp oväntat främmande!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 150 g nötter
  • 1 msk mjöl
  • Glass
  • 3 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor
  • 1 dubbeldajm
  • Lite sirap
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till fast skum. Hacka nötterna. Blanda allt försiktigt och häll smeten i smord form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i 30 minuter.
    2. Under tiden gör du glassen! Vispa grädden. Rör socker och äggulor poröst. Hacka dajmen i små bitar. Går bra att köra i matberedaren. Blanda ihop allt och bred det över den kalla kakan. Ställ in tårtan i frysen minst två timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Monika46 19 november 2008

    Mums vad god. 5 points.

    Mison 19 mars 2009

    Supergod och enkel! Perfekt att göra ett par dagar innan. Jag gjorde dubbelsats, och fick ganska höga nötbottnar (använde hasselnötter). Gillar man nötter så gillar man den här tårtan, men den gick faktiskt hem hos alla. Succé! :) Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben