Bästa kålpuddningen

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Jag har tagit mammas och mormors kålpudding men fixat upp den lite. Tradition med lite extra.

Ingredienser

  • 1 kålhuvud ca 1 ½ kg eller mer
  • 1 msk smör
  • 2-3 msk sirap till stekning
  • 400 g nötfärs
  • ½ dl pofiber (eller ströbrod) (pofiber är glutenfritt)
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • Ca ½ dl vatten
  • 1 tsk fond koncentrat
  • Maggi eller kinesisk soja
  • Kryddpeppar
  • Vitpeppar
  • Lökpulver
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tärna upp kålen och förväll den snabbt. (man kan hoppa över detta men jag tycker det blir bättre) Sila av kålen och bryn den i smör och lite sirap.
    2. Blanda pofiber (ströbröd) ägg, grädde, Maggi (soja), fond och kryddor. Låt svälla en liten stund. Blanda i färsen och späd med vatten tills bra konsistens.
    3. Lägg hälften av den brynta kålen i en ungsform. Bred över färsen och häll över resten av kålen.
    4. In i ugnen på 175 grader ca 45 min. Håll lite koll så att kålen inte blir bränd på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 16 oktober 2011

    Testade det här idag, men det blev lite för sött för mig, får minska ner på sirapen o öka på saltet nästa gång. Men annars helt perfekt! En klar fyra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben