Bästa matjessillen

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Denna matjessill-röran är så fantastisk så det krävs nästan en varning. Nåja, skämt åsido men supergod är den!

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill à 200 g+ spad
  • ½ rödlök
  • Ca 10 cm purjolök
  • ½ dl gräslök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär matjessillen i smala skivor och lägg i en serveringsskål. Hacka rödlöken fint och häll även den över matjessillen. Rensa, skölj och hacka purjolöken fint. Häll sedan både den och den klippta gräslöken i skålen. Därefter tillsätter man både crème fraiche och gräddfil. Blanda ingredienserna i skålen och tillsätt lite spad, salt & peppar efter smak.
    2. Låt gärna stå och dra över natten då blir den ännu godare. Servera som ensamrätt till kokt nypotatis, men man kan även bjuda på denna matjessill på midsommarbordet.
    3. Tips! Vill man ha den kalorisnål så funkar lika delar A-fil och kesella 1% lika bra!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vaysh 24 juni 2012

    Gjorde denna röra till midsommar och den var mycket god! Hade ingen rödlök, men det fungerade bra ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben