Bästa morotskakan

Morotskaka är en otroligt god klassiker och det bästa med den är att den uppskattas av nästan alla! Glutenfri

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 1½ dl mandelmjöl
  • ½ dl rismjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 3 dl grovrivna morötter
  • Smör och mandelmjöl till formen
  • Frosting
  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med mandelmjöl.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt olja och grovrivna morötter och blanda till en jämn smet.
    3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.
    4. Vispa samman ingredienserna till frostingen krämigt och bred den över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben