Bästa pepparkaksdegen

Gott med pepparkakor

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nejlikor
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 8 - 9 dl vetemjöl ( 480 - 540 g)
  • Instruktioner

    1. Smör, socker, sirap & kryddor i en kastrull. Värm försiktigt till smält. Låt kallna
    2. Lös upp bikarbonat i vatten, tillsätt till "degen"
    3. Rör ner ägget och blanda i mjölet
    4. Täck med folie och låt vila på svalt ställe över natten
    5. Så är receptet. Jag brukar "rulla" in degen i plastfolie och lägga i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben