Bästa pepparkaksdegen
Gott med pepparkakor
Ingredienser
200 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk kanel
1 tsk nejlikor
2 tsk ingefära
2 tsk bikarbonat
0,5 dl vatten
1 ägg
8 - 9 dl vetemjöl ( 480 - 540 g)
Instruktioner
Smör, socker, sirap & kryddor i en kastrull. Värm försiktigt till smält. Låt kallna
Lös upp bikarbonat i vatten, tillsätt till "degen"
Rör ner ägget och blanda i mjölet
Täck med folie och låt vila på svalt ställe över natten
Så är receptet. Jag brukar "rulla" in degen i plastfolie och lägga i kylen.
Liknande recept
pepparkaksdeg
4.3
100
4
Revbensspjäll, de bästa
3.5
1 h 30 min
4-6
1
Bästa vetebrödet
5
1
Min bästa sås
4.3
15 min
2
Bästa ostpajen
5
6
5
Bästa tårtbotten utan fett
4.8
45 min
8-10
11
De bästa pannkakorna
4.4
10
11
Bästa chokladsåsen
4
Tinas bästa köttfärssås alternativt vegetarisk
4.6
30 min
5-6
22
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!