pepparkaksdeg

Serverar: 100 portioner

Enkelt att baka ut (detta recept bakar jag alltid efter)

Ingredienser

  • 150 gr margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 1/2 dl sirap
  • 1 dl vatten
  • 1/ msk ingefära
  • 1 msk kanel
  • 1/2 msk nejlikor
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Rör socker, sirap och margarin smidigt. Tillsätt kryddor och vatten arbeta in mjöl. Låt degen vila i kylen över natten baka ut pepparkakor med olika motiv. ugn 225gr grädda tills de får lagom med färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    PillanL 7 december 2009

    Superbra pepparkaksdeg, funkade jättebra om man följer receptet som jag inte gjorde först. När gjorde degen fick jag för mig att smälta smöret och kryddorna innan jag tillsatte det i mjölet. Det kokade en stund och eftersom det oftast är en jättegod blandning ville jag smaka. När smeten svalnat på skeden hade det blivit världens godaste pepparkakskola. Ett misstag som också blev jättebra. Hällde ut röran på en plåt och lät den sedan svalna. Mums.

    Lemon29 23 december 2009

    Denna deg funkade inte alls för mig. Det kan bero på att jag använde Fint vetemjöl (som ju innehåller en aning extra bakpulver...) För ljus för min smak och väldigt svår att baka ut. Smaken var det dock inget fel på.

    soccermum 17 november 2010

    Typ detta recept har jag bakat efter i mååånga år med samma lyckade resultat var gång. Jag har dock lite mer kryddning och ½ msk (inte tsk) bikarbonat.. Snart dags i år igen :)

    soccermum 17 november 2010

    Glömde skriva: 1 ½ msk kanel 3/4 msk ingefära 3/4 msk nejlikor 1 ½ tsk kardemumma God Jul!

    Relaterade Artiklar

    Kul med julbak
    Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben