Pepparkaksskålar med grädde och lingonsylt

En pepparkaksvariant som passar fint till adventskaffet eller som efterrätt under julen.

Ingredienser

  • 1 hg smör
  • 1½ dl sirap
  • 1 dl grädde
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Grädde
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Rör smör, sirap och socker poröst. Blanda ihop alltsammans till en smidig deg.
    2. Rulla kulor av degen och tryck ut i små folieformar. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Låt kallna och plocka sen försiktigt ut pepparkaksskålarna ur formarna.
    3. Vispa grädde och fyll i formarna. Toppa med en klick lingonsylt.
    4. Man kan förenkla det genom att använda färdigköpt pepparkaksdeg.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben