Nyttiga pepparkaksbars

Nötter, frön, torkad frukt! Nyttigare alternativ till pepparkaksdeg.

Ingredienser

  • 1 dl mandel
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 1.5 dl russin eller torkade fikon
  • 1 dl fiberberikade havregryn
  • 2 tsk kanel
  • 0.5 tsk torkad ingefära
  • 0.5 tsk nejlika
  • 1 krm kardemumma
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Mixa mandel och frön fint. Blanda mandel-mixet med de malda kryddorna och havregrynen. Häll i den torkade frukten och mixa till en massa. Blanda i ägget. Sätt ugnen på 100 gradder. Platta ut degmassan till en 0.5 cm hög längd på en bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
    2. Skär stavar av längden och förvara dem sedan i kylskåp. De är godare om man låter dem vila ett dygn innan de äts.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (3)

    Aems 25 februari 2010

    Hej o tack för receptet. Jag kommer ju inte prova det förrän i nov så det tar ett tag. Men hittar man ett recept som man gillar så måste man ju spara det :) fast det bara är feb. Ha de bra

    JessicaJensen 12 maj 2010

    hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott

    christelle20 22 september 2011

    Hejsan! Hur länge håller sig dessa om man förvarar dem i kylen? (kanske att man kan frysa in några också =P)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben