Absolut det bästa pizzadegsreceptet jag stött på!
Vad du vill ha på, bestämmer du själv.
Ingredienser
25 g jäst
1 msk olivolja
1,5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
4 dl vetemjöl (varav 1 dl till utbakningen)
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke och lös den i det ljumna vattnet blandat med oljan.
Rör ner salt och hälften av mjölet (2 dl) och arbeta till en jämn smet/deg.
Tillsätt ytterligare 1 dl av mjölet och arbeta till en fin deg.
Låt jäsa under varm fuktig bakduk (fukta bakduken med varmvatten) i 15 - 20 minuter.
Dela degen i två delar eller gör en hel plåt (familjepizza). Kavla ut degen ganska tunt, på rikligt mjölat underlag (använd den återstående 1 dl av mjölet) och lägg den sen på plåt.
Sätt ugnen på högsta värmen (275-300°C).
Garnera pizzan/pizzorna med tomatsås, ost och de övriga ingredienser du vill ha på.
Krydda med oregano och basilika.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 - 15 minuter.
Gör du två pizzor kan du grädda två plåtar samtidigt.
Byt då plats på plåtarna i ugnen efter halva gräddningstiden.
Pensla gärna med olivolja på kanterna innan servering.
- SMAKLIG MÅLTID!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det var den bästa pizzabotten! Även om jag läste ordentligt först efter att jag knådat ihop degen och naturligtvis hällt i hela mjölmängden på en gång! Så nästa gång kanske det blir ännu bättre?!!! Tusen tack för tipset!