bästa pizzadegen

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt enkel, snabb pizzadeg som tar 5 minuter att göra!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl fingervarmt vatten
  • ½ dl olivolja eller matolja
  • 1 tsk salt
  • ca 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Degen räcker till en helt plåt, 6-8 ganska stora pizzabitar
    2. Börja med att smula ner jästen i en bunke och blanda ut jästen med ½ dl fingervarmt vatten. Tillsätt resten av vattnet när jästen smält. Häll därefter i olivoljan och saltet. Ta sedan och börja tillsätta vetemjölet, börja med 4 dl och blanda med en matsked så att allt blandas runt och häll därefter i ytterligare 3 dl. Knåda sedan ihop degen så den ser fin och slät ut. Tänk på att en pizzadeg inte ska vara kladdig, men inte heller för hård. Degen tar ca 5 minuter att göra
    3. Låt degen sedan jäsa under en bakduk i 25 minuter, att förbereda ingredienserna till pizzan under jäsningstiden är ett tips som fördriver tiden. Lycka till :)

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    k_myhrberg 26 maj 2011

    fruktansvärt god deg......

    sanros 12 oktober 2011

    Jätte god pizza deg, men när man ska göra pizza deg så är en köksassistent ett måste för degen blir mycket bättre än om man skulle knåda för hand. Tack för receptet!

    guardianlinda 3 februari 2012

    Håller med om att det är bästa pizzadegen, finns i Vår Kokbok.

    Aniram71 28 september 2012

    Absolut den bästa pizzadegen :) Kommer aldrig att prova nåt annat recept, behövs ju inte! Gick hem hos alla 4 i familjen :) Tack för det :)

    Kollektivet 28 januari 2013

    Ett recept på pizzadeg som påminner en del om detta och som resulterade i den bästa pizzan jag har bakat på länge, kanske någonsin, hittade jag recept till på denna blogg: http://valrossenochmushjorten.blogspot.se/2013/01/hembakad-pizza-och-glassfest.html Så fantastiskt god! Rekommenderas varmt :)

    Relaterade Artiklar

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben