Bästa rabarberkakan

En favorit som kan serveras både som kaffekaka och som efterrätt med lite extra rabarberkompott till.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl råsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • Topping
  • 3-4 dl skuren rabarber - tunna skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 tsk kanel
  • (½ tsk ingefära)
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker mjukt och fluffigt. Tillsätt ägget och mjölken. Bland mjölet med bakpulvret och rör ner det. Klicka ut smeten i smord och bröad form (20-22 cm) med löstagbar kant.
    2. Blanda hackad mandel, rabarberbitarna, råsocker, kanel och kanske lite ingefära till toppingen. Strö blandningen över kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben