Bästa rostbiffen på potatisbädd

Serverar: 8 portioner

Gott

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2,5 kg entrecote
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Olivolja
  • 3 rödlökar, kluvna
  • 4 oskalade vitlöksklyftor
  • 2 fingerstora bitar ingefära, skalade och rivna
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Skala potatisen, skär den i stora bitar, koka den i saltat vatten i 15 min. Häll av vattnet och skaka om potatisen.
    2. Hetta upp en långpanna ovanpå spisen och häll i lite olja. Gnid in köttet med salt och bryn det på alla sidor. Ta pannan av värmen, lägg löken och vitlöken i den och köttet ovanpå. Stek i ugnen 30 min.
    3. Ta ut långpannan. Lyft ur steken och sprid ut potatisen i pannan. Gnid in steken med rosmarinbladen, den pressade vitlöken och den rivna ingefäran. Ställ in steken igen, låt steka färdigt i 1 1/2 tim. Låt vila i 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben