Bästa tjälknölen

Lite modernare form av tjälknöl, som går att äta både kall, o som stekta skivor till middag.

Ingredienser

  • ca. 1kg nöt eller älgkött
  • Marinad
  • 2 dl kinesisk soya
  • 1 dl vatten
  • 5 vitlöksklyftor (kluvna)
  • Instruktioner

    Ta köttet direkt från frysen in i ugnen, placera den på galler näst längst ner, 75 grader i ca 12 timmar för stek på ca 1 kg. Låt den sedan svalna o lägg den sen i marinaden, där kan den ligga länge men minst ett dygn innan man börjar skära i den.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (2)

    13342 7 mars 2010

    Verkar ju supergott! Den ska jag göra nu på söndag den 14:e mars när släkten kommer på middag.

    chabbe 11 juni 2012

    Enkelt och supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben