Bästisens franska chokladtårta

I världsklass den bästa chokladtårtan jag vet! Enkel och god.

Ingredienser

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 75 g mörk blockchoklad
  • Några skedar vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker. Blanda ner mjöl samt choklad/ smör blandningen. Häll smeten i en form med avtagbar botten (smörad). Grädda i nedre delen av ugnen i 225* i ca 15 minuter. Kanterna ska vara hårda och mitten ska vara lös. Låt stelna i formen i ca 1 timme. Bred över glasyren och låt stelna. Servera med grädde.
    2. Tips! Blir godast om man gör 2ggr receptet.
    3. Kan även frysas in men hoppa då över glasyren och lägg på den efter upptining.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    nasiki 16 juni 2011

    hur mycke är 3 / 4

    Amimamma 16 juni 2011

    nasiki: 3/4 dl = 0.75 dl alltså 75 cl.

    nasiki 16 juni 2011

    tack, jag gör i helgen ,med spansk choklad, eftersom jag bor i Malaga

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben