I världsklass den bästa chokladtårtan jag vet! Enkel och god.
Ingredienser
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
Glasyr
75 g mörk blockchoklad
Några skedar vispgrädde
Instruktioner
Smält choklad och smör.
Vispa ägg och socker.
Blanda ner mjöl samt choklad/ smör blandningen.
Häll smeten i en form med avtagbar botten (smörad). Grädda i nedre delen av ugnen i 225* i ca 15 minuter. Kanterna ska vara hårda och mitten ska vara lös. Låt stelna i formen i ca 1 timme.
Bred över glasyren och låt stelna.
Servera med grädde.
Tips! Blir godast om man gör 2ggr receptet.
Kan även frysas in men hoppa då över glasyren och lägg på den efter upptining.
hur mycke är 3 / 4
nasiki: 3/4 dl = 0.75 dl alltså 75 cl.
tack, jag gör i helgen ,med spansk choklad, eftersom jag bor i Malaga