Amerikanska bagels
Ingredienser
50 gram jäst
1 liter vatten
1 dl sirap
1 msk salt
1,6 kg vetemjöl special
1 dl smulad rostad lök
Vallmofrö, sesamfrön eller solrosfrön till garnering
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke, värm vattnet fingervarmt, häll i bunken och lös jästen. Tillsätt sirap, salt och 1,4 kg vetemjöl. Arbeta ihop degen väl (förslagsvis i en degblandare) och tillsätt ev. mer mjöl så att degen släpper från kanten. Jäs i 60 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt 1 msk socker. Arbeta degen igen och tillsätt ev. rostad lök. Dela i 24 bitar. Forma varje bit till en rulle och vidare till en ringar som du fäster ihop med lite vatten. Placera på mjölat bakplåtspapper och låt jäsa i 20 minuter till. Lyft upp ringarna försiktigt och koka några åt gången i 4 minuter med lock (tryck ner dem så att de doppas rejält). Lägg tillbaks på plåtarna och strö över frön. Grädda i 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Bagels & Grissini
Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...
Mat i New York
Amerikansk mat är väl inte direkt känd som den mest kulinariska upplev...
Mat på SJ
Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...