Serverar: 16 portioner
Jag älskar bagels som är lagom sega och härligt luftiga.
Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Smula sedan ner jästen. Värm vattnet till fingervarmt (ca 37 grader) och blanda ner maragarin och sirap. Tillsätt all vätskan på en gång och arbeta degen minst 8 minuter i matberedaren. Degen blir mycket kompakt. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en liten boll som ska vila i ca 5 minuter under en bakduk. Platta till bullen lite och kör tummen rakt igenom. Gör ringen lite större genom att snurra bollen runt tummen. Tänk på att hålet måste vara större än vad man vill ha efter gräddningen, för när degen jäser kommer hålet att krympa. Lägg bröden på en plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Koka upp vatten och socker i en ganska stor kastrull och lägg i bröden några stycken i taget (2-3 brukar vara lagom). Koka dem 2 minuter på varje sida. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och strö över garneringen. Grädda i 200 graders ugn (i mitten) i ca 30 minuter. Låt dem svalna utan bakduk på galler.
Bagels & Grissini
Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...
Mat i New York
Amerikansk mat är väl inte direkt känd som den mest kulinariska upplev...
Mat på SJ
Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...
ska det verkligen vara 2 msk salt i?? de blev hemskt salta.. och väldigt kompakta.. inte det minsta luftiga. följde receptet till punkt och pricka.