Bagels

Serverar: 12 portioner

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (37 grader)
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt
  • 2 msk sirap eller socker
  • 13-14 dl vetemjöl special
  • ev sesam- eller vallmofrö till garnering
  • Instruktioner

    Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen tills den blir smidig. Täck över och låt jäsa 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela den i 12 bitar. Forma runda bullar och platta till dem lite. Stick hål i mitten med hjälp av ett finger, bestickskaft eller annat. Hålet måste göras större än man vill ha det efter gräddningen, när degenjäser krymper hålet. Lägg bröden på mjölat bakplåtspapper, täck över och låt jäsa ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en vid gryta. Lägg i 2-3 ringar i taget och koka ca 2 min på varje sida. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö ev över sesam- eller vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min, tills de har fått fin färg. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bagels & Grissini
    Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...

    Mat i New York
    Amerikansk mat är väl inte direkt känd som den mest kulinariska upplev...

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben