Bakad klyftpotatis med salsiccia, rödkål och trattkantareller

Serverar: 4 portioner

Ugnsbakade potatisklyftor, som serveras med en ljummen kålmix och toppas med smörstekta kantareller och smakrik korv.

Ingredienser

  • 5 bakpotatisar
  • ½ fänkål
  • 1 knippe gulbetor
  • 3 tomater
  • 0.33 huvud rödkål
  • 400 g trattkantareller
  • 5 salsicciakorvar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 50 g färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och dela sedan ner i mindre bitar.
    3. Tvätta potatisen och dela i klyftor. Skiva fänkålen i tunna skivor på längden. Lägg i en ugnsform och baka i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
    4. Snitta korvarna och ta ut köttet ifrån skinnet på korven. Stek korven med olivolja på medelvärme, mosa korven med en gaffel under tiden så korven blir som en smulig färs.
    5. Stek rödkålen med olivolja och salt tills den börjar bli mjuk och saftig. Värm upp en stekpanna med smör och stek trattkantarellerna knapriga med salt. Hacka över den stekta korven.
    6. Blanda potatis och fänkålen med rödkål. Skär tomaterna i cm stora kuber och blanda med rödkålen. Smaka av med olivolja och balsamvinäger.
    7. Lägg upp den ljumma kålmixen på ett fat, toppa med de smör stekta kantarellerna och den hackade korven. Toppa till sist med de kokta nedskurna betorna och plockad basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben