Bakad rotselleri med rosmarinsmör

Serverar: 4 portioner

Det här är gott som tillbehör eller som en förrätt tillsammans med några skivor rostat surdegsbröd.

Ingredienser

  • 1 rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • Rosmarinsmör
  • 50 g smör
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk finhackad färsk eller 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt
  • Servering
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tvätta rotsellerin bäst du kan och pensla den sedan med oljan. Lägg den på en plåt och baka i ugnen i 1-1½ timme. Testa med en kniv, den ska vara riktigt mjuk. Ta ut sellerin, skär av toppen och gröp sedan ur innanmätet med en sked.
    3. Rör ihop smör, citronsaft, rosmarin och salt.
    4. Servera rotsellerin tillsammans med rosmarinsmöret och flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben