Bakad smetana med rosmarinsmulor

Serverar: 6 portioner

Enkel och lätt att lyckas med. En slags pudding med smulor och smak av rosmarin och björnbär på toppen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 4 dl smetana (Arlas)
  • Rosmarinsmulor
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • ½ dl havregryn
  • 0.75 dl grovhackad mandel
  • 2 msk hackad rosmarin
  • Björnbärssylt eller marmelad till servering
  • Instruktioner

    1. Börja med rosmarinsmulorna: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till smulorna och platta ut detta på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 10 minuter och låt svalna. Bryt eller smula i bitar. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    2. Rör samman ägg och socker. Rör i smetana och häll upp i väl smorda ugnssäkra portionsformar, ca 1 dl i varje. Baka i mitten av ugnen 15-20 minuter tills smeten har stannat. Serveras ljumma med rosmarinsmulet och björnbärssylt eller marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben