Bakad vaniljkräm med honung och kanel

Serverar: 4 portioner

Bakad vaniljkräm med honung och kanel. Servera med frukt eller bär.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk 3%
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 rågad msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 160°. Hetta upp mjölk och grädde utan att låta det koka. Vispa ihop ägg och honung. Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Rör ned vaniljsockret. Häll krämen i en liten, låg, väl smord gratängform. Pudra ett lager kanel över. Ställ formen i ett större ugnsfast fat, som fyllts med vatten. Baka krämen i vattenbadet i ugn, cirka 45 minuter eller tills den precis stelnat. Servera den milda och fina vaniljkrämen med färsk frukt som på bilden eller frysta tinade bär, gärna varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben