Bake off frukostbullar

Serverar: 18 portioner

Underbart goda frukostbullar. Krossad linfrö eller loppefrö använder jag nästan alltid i bröd. Håller magen i gång.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk matolja
  • 50 g margarin/smör
  • 10 dl vetemjöl special
  • 2 dl rågmjöl
  • ½ dl krossad lin eller loppefrö
  • Pensling garnering
  • 1 lättvispat ägg
  • Sesamfrön/vita eller blå vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin/smör. Tag från värmen och häll i vattnet. Häll över vätskan, rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt sirap, salt och olja. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt jäsa ½ timme övertäckt.
    2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 18 lika stora delar. Forma till släta, runda bullar. Lägg på bakplåtspapprad plåt. Låt jäsa i ca 20 min i rumsvärme. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö på sesamfrön alt vallmofrö.
    3. Nu kan du välja själv:
    4. 1. Baka bullarna direkt i mitten av ugnen i 250º ca 6-8 min eller..
    5. 2.Ställ in hela plåten i frysen i ett par timmar tills de är djupfrysta. Tag fram bullarna och förpacka i fryspåsar. Lägg dem åter i frysen. När det är dags att äta bullarna.. plocka fram önskat antal ur frysen. Lägg dessa på en bakplåtsklädd plåt. Låt dem tina på plåten och baka sedan i 250º som ovan.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mariak-d 15 februari 2010

    hur smidigt som hels man tackar:)

    kerstinjernmark 21 februari 2010

    Lättbakade och mycket goda!

    Towa_L 11 oktober 2011

    Vet av egen erfarenhet att om man bakar bake-off bröd är det allra bästa att grädda dom direkt, utan att låta dem tina innan gräddningen. Alltså om de är frysta innan vill säja......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben