Vänner av mig i Norge har givit mig detta recept och det har blivit mycket populärt här nere på Gran Canaria
Ingredienser
250 g smör
5 dl vatten
250 g vetemjöl
6-7 ägg
Fyllning
3 dl vispgrädde
Fröna från en vaniljstång
2-3 msk socker
Instruktioner
- Vatten och smör värms tills smöret har smält, rör i mjölet låt det det koka upp tills massan släpper kastrullen. Ställ det till sidan och låt det svalna av.
- Rör ner äggen ett i taget. Spritza sen degen i stänger ca 10 centimeter långa.
- Grädda i ugnen 175º i 15 minuter. ÖPPNA INTE UGNSLUCKAN UNDER TIDEN.
- Stäng av ugnen öppna luckan, men låt bröden vara kvar i 5-7 minuter.
- Sen är det bara att öppna bröden med en vass kniv och även öppna fantasin för att fylla dem med något läckert.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pekmez - ett alternativ till honung
Varför inte prova turkisk sirap, pekmez, till pannkakor eller våfflor...