Bakelse

Tid: 1 timme

Vänner av mig i Norge har givit mig detta recept och det har blivit mycket populärt här nere på Gran Canaria

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 5 dl vatten
  • 250 g vetemjöl
  • 6-7 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • Fröna från en vaniljstång
  • 2-3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Vatten och smör värms tills smöret har smält, rör i mjölet låt det det koka upp tills massan släpper kastrullen. Ställ det till sidan och låt det svalna av.
    2. Rör ner äggen ett i taget. Spritza sen degen i stänger ca 10 centimeter långa.
    3. Grädda i ugnen 175º i 15 minuter. ÖPPNA INTE UGNSLUCKAN UNDER TIDEN.
    4. Stäng av ugnen öppna luckan, men låt bröden vara kvar i 5-7 minuter.
    5. Sen är det bara att öppna bröden med en vass kniv och även öppna fantasin för att fylla dem med något läckert.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pekmez - ett alternativ till honung
    Varför inte prova turkisk sirap, pekmez, till pannkakor eller våfflor...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben