Bakelse laktosfri

Alla tycker om den. Man kan göra den till kalas, födelsedagar, bröllop, midsommar och alla hjärtans dag....ja, till allt!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g laktosfritt smör
  • 0.4 dl laktosfri mjölk
  • Hallonmousse
  • 1 dl tinade hallon
  • 2 äggulor
  • 1 ½ msk socker
  • 1 äggvita
  • 2 dl vispad laktosfri grädde
  • 2 gelatinblad
  • 2 tsk socker
  • Topping och garnityr
  • Färdig marsipan utkavlad rosa läs innehållsdeklaration
  • 1 dl koncentrerad ekologisk svartvinbärssaft
  • 1 ½ gelatinblad
  • 1 dl vispad laktosfri grädde
  • Dekoration
  • Florsocker
  • Valfritt t.ex. ros, bil, krona
  • Instruktioner

    1. Kakan: Tag en vanlig sockerkaksform och dubbla receptet. Låt sedan svalna minst 2 timmar, gärna i kylskåp innan du skär till den.
    2. Vispa samman ägg och socker. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smör och rör ihop med mjölken. Vispa samman alla ovanstående ingredienser och häll kakan i en smord, bröad form.
    3. Grädda i 175º i 30 minuter. Kontrollera med en sticka att den inte är klibbig. Tag ut, låt svalna i minst 2 timmar och skär ut ett stort hjärta med hjälp av en förritad pappersmall. Dela mitt i, genomgående, för att göra plats för moussen.
    4. Moussen: Vispa äggulan med sockret i minst 5 minuter. Blanda i hallonen. Vispa upp äggvitan hårt. Blötlägg gelatinbladen och smält över vattenbad. Vänd ned i äggulorna, vänd sedan försiktigt ned den vispade grädden och till sist äggvitan.
    5. Låt stå i kylskåp 10-15 minuter innan du brer ett tjockt lager i mittersta lagret på kakan.
    6. Topping och garnityr: Vispa grädden och sprid över ovansidan av tårtan. Ställ in kallt medan du gör vinbärsgelén.
    7. Vinbärsgelé: Värm saften nästan till kokpunkten. Smält gelatinbladen efter anvisningarna på förpackningen och blanda i svartvinbärssaften. Låt svalna så pass att den går att hantera utan att den rinner.
    8. Bred med lätt hand över grädden, så att det bildas en fin yta. Med hjälp av ett papper, måtta ut två sidor och skär sedan ut marsipanen.
    9. Dekorera med bär och pudra över florsocker. Gör en ros av marsipanen och ställ i mitten av bakelsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben