Bakelse med hallontryffel

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept från Magnus Johansson. Han som ansvarar för Nobelfestens dessert, upphovsman till Chokladfestivalen samt medlem i koklandslaget. En fantastisk kock med fantastiska recept.

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 50 g mjukt smör
  • 40 g socker
  • 50 g mörk choklad, ca 70%
  • 40 g ägg
  • 15 g vetemjöl
  • Hallontryffel
  • 40 g hallonpuré
  • 20 g osaltat smör
  • 30 g socker
  • 15 g grädde
  • 45 g ljus choklad
  • 45 g mörk choklad, 70%
  • Mjölkchokladmousse
  • 30 g grädde
  • 70 g ljus choklad
  • 25 g socker
  • 10 g vatten
  • 0.5 ägg, 15 g
  • 1 st äggula, 20 g
  • 100 g grädde, lättvispad
  • Instruktioner

    1. Chokladbotten: Blandas i nämd ordning i blandare med vinge. Fylles i en kapselplåt och strykes jämn. Bakas i 200 grader cirka 10 minuter, låt svalna.
    2. Hallontryffel: Kokas upp. Mixa blandningen slät med stavmixer. När tryffeln är 30 grader slås den över chokladbotten och sättes i frysen.
    3. Mjölkchokladmousse: Koka upp grädden och slå över den ljusa chokladen. Socker, vatten, ägg och äggula värms till 85 grader under ständig vispning.Vispa sedan äggvispet kallt.
    4. Montering: Blanda samman chokladblandningen, äggvispet och den lätt vispade grädden. Stryk sedan moussen slät i kapseln och frys sedan in på nytt. Skär sedan upp i bakelsestorlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben