Hallontryffel

Serverar: 40 portioner

Julgodis

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 125 g hallon
  • ½ dl hallonsaft, koncentrerad
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk dansukker finkornigt strösocker
  • små pappersformar
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen. Blanda hallon, saft, grädde och socker i en kastrull och låt småkoka i 15 minuter.
    2. Sila blandningen och låt den koka ihop utan lock tills 1/2 dl vätska återstår. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen har smält.
    3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Fördela smeten i små pappersformar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nordisk mästare
    Benny Cederberg, kökschef på restaurang Gastro i Helsingborg tog he...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben