Hallontryffel

Serverar: 17 portioner

Hallon, grädde, socker och hallonsaft kokas ihop och blandas med choklad.

Ingredienser

  • 250 gram blockchoklad , mörk
  • 125 gram hallon
  • 0,5 dl hallonsaft
  • 1 dl grädde
  • 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Låt godiset stelna i "Tupperware silikonform "19 toppar". www.tupperware.se 2. Hacka chokladen. 3. Blanda hallon, saft, grädde och strösocker i en liten kastrull. Låt småkoka i ca. 15 minuter. 4. Sila hallonsmeten och låt vätskan fortsätta att koka ihop tills 1/2 dl vätska återstår. 5. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen har smält. Ta av från värmen och låt svalna något. Fördela smeten i silikon. Låt stelna riktigt och tryck ut dem ur formen. 6. JAG AVGICK FRÅN RECEPTET OCH GJORDE SÅ HÄR. 7. Jag har gjort det några gånger och jag har kokat ihop den silade hallongrädden i 15 minuter, vätskan som blir kvar är då 1/2-1 dl, inte så noga. 8. Blockchokladen smälte jag i ett vattenbad och blandade med hopkoket. 9. Jag penslade formarna med smält blockchoklad och lät det stelna innan jag fyllde formarna. 10. Sedan har jag även provat att variera färgen på blockchokladen i hallontryffeln samt på penslingen. Se den lilla bilden. 11. Har man ingen silikonform kan jag tänka mej att om man låter det kallna lite (inte stelna)så kan man nog spritsa dem i aluminiumformar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nordisk mästare
    Benny Cederberg, kökschef på restaurang Gastro i Helsingborg tog he...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben