Hallontryffel

Serverar: 50 portioner

Mumsiga

Ingredienser

  • 3/4 dl hallonpuré
  • 3/4 dl grädde
  • 1 msk glukos eller honung
  • 250 g mörk choklad
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Tina frysta hallon och mixa dem med en stavmixer. Vill du slippa kärnorna så sila purén genom en nätsil.
    2. Koka grädde och glukos med bärpurén. Lägg chokladen i en stor skål och häll den heta gräddblandningen över.
    3. Vispa med en stavmixer tills det är slätt. Låt svalna över natten i 16–18°. Forma till kulor och rulla i kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nordisk mästare
    Benny Cederberg, kökschef på restaurang Gastro i Helsingborg tog he...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben